CASESTUDIES

Ben je niet overtuigd hoe belangrijk backlinks zijn voor het verkeer op je website? Begrijpelijk, er is immers voldoende speculatie dat linkbuilding niet werkt voor Google. Wij geloven dat het wel werkt. De onderstaande casestudies bevestigen onze hypothese. De onderstaande websites zijn de afgelopen maanden met startpaginalinks en blogplaatsingen vanuit onze portfolio voorzien van backlinks:

Speelgoedadviseur.nl

Van 10 naar 900 bezoekers per dag binnen 1 jaar tijd.

Toen wij de website speelgoedadviseur een jaar geleden overnamen stond de website vol met links die geen waarde doorgaven. Google heeft het backlinkprofiel als spam aangezien en vond het dus geen goede posities in haar ranking waard. Door aan de slag te gaan met sterke en relevante links heeft de website binnen een jaar een toename van 9000% behaald in traffic.

Hoe hebben we dit gedaan? Allereerst is het belangrijk om de anchortekst distributie onder de loep te nemen. Met andere woorden; hoeveel websites pointen er momenteel naar de site en welke anchors worden er gebruikt. Hier zagen wij niet alleen dat de inkomende backlinks erg zwak waren, maar ook dat steeds dezelfde anchors gebruikt werden.

Door in het begin 5 a 10 sterke relevante links te plaatsen schoot de website in enkele weken omhoog. Met de groei van de bezoekers zijn we meer links gaan plaatsen. De artikelen die in de top 10 rankte kregen 15 tot 25 per maand. Wat uiteindelijk heeft gezorgd voor meerdere nummer 1 posities.

Een website in de Adult niche (18+)

Wij kregen vorig jaar de vraag of wij konden helpen met het verbeteren van de posities voor een 18+ website. Natuurlijk kunnen wij dat. Iedereen is welkom bij GetRanked.

Uniek van deze situatie was dat de website zeer recent online was gekomen. Dit vereist een unieke aanpak. Door te kijken hoeveel links de concurrenten hadden, en wat voor anchor teksten zij hiervoor gebruikte hadden wij al snel een idee hoe wij de website optimaal konden voorzien van links.

Een nieuwe website kan je niet direct tientallen links per maand sturen. Hoe goed je content ook is, backlinks moeten op een zo’n organisch mogelijke manier naar een website of artikel komen. Doe je dit niet? Dan bestaat de kans dat Google zegt dat het backlinkprofiel spammy is en worden de links genegeerd. Zonde van je tijd, zonde van je geld.

We hebben toen die tijd gekozen voor een strategie waarbij vooral de homepage (75%) de links ontving. De andere 25% gingen naar de pagina’s die het geld verdiende.

In het begin ging dit om 4 sterke links per maand. Nadat het klimmen in de ranks begon, hebben we het aantal links per maand langzaam opgevoerd. Met als resultaat; 900 bezoekers per dag in de piek. Inmiddels zijn er wat posities verloren en is het verkeer gestabiliseerd. Het is niet ongebruikelijk dat er na een explosieve groei wat terugval is. Toevallig is de klant ook gestopt met het kopen van nieuwe links…

Huishoudinfo.nl

Van 0 naar 70 bezoekers per dag!

Om met overtuiging te kunnen zeggen dat onze links werken zijn we Huishoudinfo.nl gestart. Een kleinschalig affiliate project, puur om te testen of we ook met minimale content in combinatie met sterke links konden ranken. De website is ongeveer een half jaar oud, en doet nu rond de 70 bezoekers per dag. En zoals je ziet begint hij pas met stijgen.

Conclusie: Content = KING maar, goede backlinks zijn belangrijker!

De strategie die we hier toepassen? Omdat het ook een redelijk nieuwe website is, beginnen met een aantal TF 40+ links per maand naar de homepage. Begint daar wat tractie te komen? Dan kunnen er backlinks naar een aantal pages waarvan je de posities als eerst wil verbeteren.

Na mate er meer traffic op de website komt kun je dus gaan opschalen met de hoeveelheid links. Wat gaan wij de komende maanden doen? Meer backlinks plaatsen op websites met een topical relevance (in dit geval dus links op woning gerelateerde websites).

Onze verwachting? Over 6 maanden 400+ bezoekers per dag

Jouw-baby.nl

Van 60 naar 450 bezoekers per dag.

Boyd is een echt content monster. Hij beheert meerdere affiliate websites, maar liep bij dit project vast qua groei. Dit komt omdat de baby niche qua concurrentie nogal taai is. Er wordt enorm veel geschreven over de producten en de zogeheten mamabloggers schrijven er lekker op los!

Toch posities pakken in een niche met hoge concurrentie? Dan moet niet alleen je content, maar ook je linkprofiel beter zijn. Let op, ook intern linken speelt hierbij een belangrijke rol. Weet je niet helemaal hoe? We are here to help!

Om dat dit wederom een nieuwe website is, hebben wij in kaart gebracht wat er nodig is om meer bezoekers te trekken met deze website. De conclusie was een combinatie van links vanuit baby gerelateerde websites en sterke TF40+ homepage links.

Na 6 maanden, heeft Boyd al een enorme groei weten te behalen. Wij zijn erg benieuwd waar deze website over een jaar staat.